snapdragon
مشخصات فنی اسنپدراگون 835 فاش شد
جولای 21, 2018
میانبر های ویندوز 10
آگوست 12, 2018

انواع سیستم عامل های پر کاربرد بین المللی

در انواع سیستم عامل ، یکی از عوامل مهمی که در تعمیر کامپیوتر در محل و تعمیر لپ تاپ در محل مطرح می شود ، بحث سیستم عامل است. ممکن است سیستم عاملی که شما انتخاب می کنید مناسب سخت افزار و فعالیت هایی که با آن قرار است انجام دهید نباشد ، پس انتخاب سیستم عامل از انواع سیستم عامل های موجود معرفی شده در دنیا، اولین قدم است.

1) سیستم عامل ویندوز :

امروزه کمتر کسی را سراغ داریم که درباره ویندوز نشنیده باشد و از آن استفاده نکرده باشد. ویندوز، مشهورترین سیستم عامل دسکتاپ در دنیاست و امتیاز بیشترین سازگاری با انواع نرم افزارها و سخت افزارهای موجود را از آن خود کرده است.  ویندوز، قابل نصب بر روی کامپیوترهای ساده و ارزان خانگی تا کامپیوترهای پیشرفته و گران قیمت موجود در بازار می باشد.

رنج وسیعی از نرم افزارهای موجود در بازار اختصاصاً برای ویندوز طراحی شده اند و یا قابلیت اجرا بر روی ویندوز را دارند. این موضوع، علاوه بر آن که یک مزیت برای ویندوز محسوب می شود، یکی از بزرگترین معایب ویندوز به شمار می رود.

ویندوز، سازگاری خوبی با انواع نرم افزارهای موجود دارد. این نرم افزارها می توانند از نرم افزارهای ساده خانگی تا نرم افزارهای حرفه ای تجاری را در بر گیرند.بسیاری از بازی های کامپیوتری موجود در بازار قابل اجرا بر روی این سیستم عامل هستند.

مثلا، بیشتر نرم افزارهای مخرب و زاید مانند بلوت ورها، برای ویندوز طراحی شده اند. بنابراین، در دنیای واقعی، ویندوز در مقایسه با سایر سیستم عامل ها، نسبت به بدافزارها  و ویروس ها بسیار آسیب پذیر است. البته آنتی ویروس های مختلفی برای آن طراحی گردیده است. اگر با ویندوز احساس راحتی می کنید، احتیاج به نرم افزارهای ویندوزی دارید، و یا نیاز به یک کامپیوتر قوی ولی ارزان دارید، ویندوز گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.

2)سیستم عامل مک :

در بین انواع سیستم عامل ، در حال حاضر مک، گزینه بسیار مناسبی به حساب می آید. حتی اگر از سیستم عامل مک خوشتان نیاید، نمی شود انکار کرد  که شرکت اپل سخت افزارهای قوی و خارق العاده ای را به بازار عرضه می کند. سیستم عامل مک،اختصاصا حساب شده طراحی شده است. این سیستم عامل، قادر به اجرای نرم افزارهای ویندوزی است و برای یک دسکتاپ معمولی بسیار مناسب است.

اگر قصد دارید در حدود 2000 تا 400 دلار برای کامپیوتر خود هزینه کنید، حتما به مک را مد نظر قرار دهیدک. سخت افزارهای نوت بوک های اپل، شما را غافلگیر خواهد کرد. اپل اکنون بالاترین جایگاه را در میان کامپیوترهای گران قیمت به خود اختصاص داده است که به نظر می رسد ارزشش را داشته باشد.

مک، علاوه بر اجرای نرم افزارهای ویندوزی، تنوع بسیار زیادی در نرم افزارهای مخصوص به خود دارد. البته تعداد این نرم افزارها قابل مقایسه با نرم افزارهای ویندوزی نیست. همچنین وقتی بحث به بازی های گرافیکی سنگین می رسد، مک عقب نشینی می کند. اگر به دنبال نرم افزارهای مک هستید، یا یک سیستم قوی از نظر سخت افزار نیاز دارید، مک گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.

3) سیستم عامل کروم :

سیستم عامل گوگل کروم، سیستم عامل جدیدی است که روز به روز بیشتر مورد توجه واقع می شود و کاربرد آن به خصوص در مرورگر ها بیشتر می شود. در بین انواع سیستم عامل های موجود ، کروم بوک ها، سیستم عامل ساده ای را اجرا می کنند که به شکل یک مرورگر وب کروم جهت مرور در وب ایجاد شده است و خود مرورگر کروم فارغ از این که در چه سیستم عاملی کار شده باشد از این سیستم عامل بهره میگیرد.

در این سیستم عامل، فقط و فقط به کروم و نرم افزارهای وابسته به آن دسترسی دارید. این میتواند برای شما هم یک حسن باشد و هم یک عیب. حسن آن سهولت استفاده از آن است و عیب آن کمبود نرم افزار های وابسته به کروم بوک ها. البته شرکت گوگل در حال تکمیل سیستم عامل فوق است که در سال های آتی می تواند بسیار کمک کننده باشد.

در این سیستم عامل نمی توانید نرم افزارهای ویندوزی را اجرا کنید، حتی برای اجرای نرم افزارهای لینوکسی باید کروم بوک خود را در مد توسعه قرار داده و آن را هک کنید.کروم بوک از این جهت مورد توجه در بازار قرار گرفته است که بسیار ساده طراحی شده اند.

در این نوت بوک ها فقط یک اینترفیس وجود دارد و همین امر باعث قیمت بسیار پایین این لپ تاپ ها شده است. بیشتر کروم بوک ها قیمتی بین 200 تا 300 دلار دارند و در مقایسه با ویندوز، سیستم عامل کروم، نرم افزارهای زاید و مخرب نخواهد داشت. همچنین قیمت بسیار مناسب انها سبب محبوبیت بیشتر آن ها شده است.

اگر هدف شما فقط گشت و گذار در اینترنت با یک کامپیوتر ساده و در عین حال دسکتاپ قدرتمند و قیمت پایین باشد، کروم بوک گزینه مناسبی برای شماست. در مقابل باید به این نکته توجه داشت که کروم بوک قادر به انجام بسیاری از پردازش ها نیست! بنابراین کروم بوک به خوبی مک، قادر به انجام کارهای پیچیده و متفاوت نخواهد بود.

4) سیستم عامل لینوکس :

سیستم عامل لینوکس، با داشتن ورژن کاملی از نرم افزارهای مبتنی بر وب مانند موزیلا فایرفاکس و گوگل کروم، بسیاری از نیازهای یک کاربر معمولی را رفع می کند. شما می توانید یک لپ تاپ لینوکسی را از شرکت های مختلف خریداری نمایید. همچنین می توانید سیستم عامل لینوکس را بر روی لپ تاپ خود نصب کنید، امّا توجه داشته باشید که حتماً قبل از نصب، سازگاری و پشتیبانی سخت افزارهای خود را با سیستم عامل لینوکس بررسی نمایید.

سیستم عامل های لینوکس معمولاً توسط خوره های برنامه نویسی و حرفه ای ها مورد استفاده قرار می گیرد، امّا این بدین معنا نیست که یک کاربر ساده نتواند از لینوکس استفاده کند. محیط گرافیکی سیستم عامل های لینوکس، معمولاً شامل یک رابط گرافیکی ساده برای تعامل راحت با کاربر هستند و به شرط انتخاب سیستم عامل مناسب، همه می توانند از آن بهره ببرند.

از مزایای استفاده از لینوکس، دسترسی به نرم افزارهای متن-باز، راحتی و امنیت (از جهت بدافزارها و ویروس ها) می باشد. بنابراین اگر به دنبال یک محیط امن و قابل اطمینان هستید، سری به سیستم عامل های لینوکس بزنید.

5) سیستم عامل اندروید :

در بین انواع سیستم عامل ، برخی از سازندگان، سعی بر آن دارند که سیستم های اندروید را به سیستم های کامپیوتری نیز تبدیل کنند. برای مثال، اگر تبلت های شرکت ایسوس را به یک کیبورد مناسب متصل کنید، عملاً یک لپ تاپ با سیستم عامل اندروید خواهید داشت. این روش می تواند جالب به نظر برسد.

البته باید گفت با وصل کردن یک تبلت یا آی-پد به یک کیبورد، نباید انتظار یک کامپیوتر قدرتمند با قابلیت اجرای نرم افزارهای دسکتاپ یا چندین سیستم عامل را داشته باشید. از طرف دیگر، پروژه هایی مانند سیستم عامل ریمیکس (Remix OS) نیز مطرح شده اند که سیستم عامل اندروید را مستقیماً بر روی لپ تاپ یا کامپیوتر شخصی، نصب می کنند.

داشتن سیستم عامل اندروید بر روی کامپیوتر می تواند تجربه ای جالب باشد، علاوه بر آن، امکانات بیشتری را نسبت به یک تبلت ساده به همراه یک کیبورد، در اختیار کاربر قرار میدهد.اگر از آن دسته افراد هستید که با محیط اندروید خو گرفته اید و با آن احساس راحتی می کنید، می توانید یکی از دو روش فوق را انتخاب کنید.

در نوشته های بعدی سعی بیشتری درباره توضیح درباره هر یک از انواع سیستم عامل ها فوق خواهیم داد.

3.8/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما